KERST_Heerhugowaardklein

Foto: Stadsplein Heerhugowaard

Stedenbouw is voor mensen!

Dit concept dragen wij uit in onze projecten. De nieuwe opgave moet leiden tot het verbeteren van de leefomgeving van ons allen. Urbis werkt altijd vanuit de bestaande omgeving, de context van de opgave. Door middel van analyses komen de kwaliteiten van een plek naar boven en kunnen uitgangspunt worden voor de toekomst. De openbare ruimte is voor ons de drager. Dit biedt de mogelijkheid om aan te sluiten op het reeds bestaande netwerk van groen, buitenruimtes en infrastructuur. Door middel van een goede inrichting en uitstraling lift ook de omgeving van het plangebied mee in de nieuwe ontwikkelingen.

Een project is voor Urbis geslaagd als initiatiefnemers en gebruikers het waarderen. Wij zijn trots op wat we in de afgelopen jaren bereikt hebben en we zullen ons ook in de toekomst altijd inzetten voor de leefbaarheid in de stad en dus de leefomgeving voor mensen!

luxemburg

Foto: Kennedy Süd Luxemburg is een extreem duurzaam plan met o.a. sedemdaken, zonne-energie, duurzame waterafvoer, maar ook sociale duurzaamheid.

Duurzaamheid

Voor Urbis begint duurzaamheid met visie op de opgave op het hoogste schaalniveau. Door een raamwerk van openbare ruimtes te ontwerpen, ontstaat een heldere structuur en blijft het plan op de lange termijn leesbaar en overzichtelijk. Zo’n raamwerk zorgt voor flexibiliteit die toekomstige veranderingen in programma of gebouw op kunnen vangen. De laatste jaren heeft Urbis veel kennis opgedaan over de relatie tussen stedelijk ontwerp en milieucontouren.

20080403  paalhuizen HW

Wateropgave

In de laatste jaren heeft Urbis zich veel bezig gehouden met de relatie tussen wonen, werken en het water. Geïnspireerd door de hedendaagse wateropgave zijn tal van studies verricht naar vernieuwende concepten op dit vlak. Gezien de toenemende problematiek rondom het water en de klimaatverandering op lange termijn, zet Urbis zich sterk in om deze concepten door te voeren in de stedenbouw.